Sprawdzone w Niedarach: mixtura profilaktyczna.

W Afryce ostatnie bociany właśnie  pakują  się  przed wylotem a  wiele  z nich jest już w powietrzu i  wracają  ze swoich dorocznych wakacji – od prokreacji –  kierując się w naszą stronę;  a   tu  tradycyjna  huśtawka temperaturowa sprzyjająca mikrobom różnistym… infekcjom itp.

Mnie w  tym  sezonie grypowym   przed poważną infekcją,   dosłownie w ostatniej chwili, kiedy mikroby już przepełniły moje oskrzela a dreszcze omc nie przeszły w łamanie kości  –   uratowała mixtura. którą sporządziła dla mnie:  Ania z Różanej. Oto receptura na przygotowanie tego naturalnego antybiotyku, który działa rzecz by można trawestując znane hasła reklamowe: z siłą: „wodospadu i prędkością pendolino”:

Ustępuję  miejsca Ani:

  • Składniki:
  • miód,
  • czosnek,
  • pieprz cayenne,
  • cynamon,
  • imbir,
  • kurkuma,
  • sok z cytryny.

Należy zmiksować w blenderze: ząbek czosnku, 2 łyżeczki miodu, 2 łyżeczki świeżego imbiru, pół szklanki soku z cytryny, pół łyżeczki pieprzu Cayenne, pół łyżeczki cynamonu, 2 szczypty kurkumy.

Napój podniesie odporność, pomoże odżegnać grypę czy przeziębienie. Można pić 3-4 razy dziennie. Przygotuj wcześniej i przechowuj w lodówce. Używaj organicznych składników.

Tylko dodam od siebie  iż w celu zwiększenia efektu zamiast całość wypić  duszkiem, skorzystałem z małego kieliszka:

 aby się mixturą „podelektować”  czyli dać  jej możliwość powolnego wielokrotnego przemywania dróg pokarmowych i fizjologicznej ewaporacji naturalnych antybiotyków w drogi oddechowe.  

Aniu dzięki raz jeszcze !

…a jeżeli i Ty skutecznie wypróbowałeś/aś na sobie jakieś potencjalne antidotum na kłopoty nie tylko zdrowotne – prosimy o info na niedary@wp.pl  

Dodaj komentarz